Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Monitorizare și intervenție

 

Monitorizarea sistemelor de alarmare cu echipamente specializate

 1. Urmareste permanent starea sistemului cu privire la:
  • Existenta tensiuni de alimentare
  • Starea de incarcare a acumulatorului
  • Starea liniei de comunicatie
  • Teste de sistem: sirena, senzori, module expansiune, etc
 2. Urmareste in perioada cand sistemul este armat evenimentele de tip:
  • Alarma: miscare, zgomot, presiune, incendiu, etc.,in functie de senzorii existenti;
 3. Indiferent de starea sistemului, armat/dezarmat, alarma de PANICA

Dispecerul

 1. Personal calificat si experimentat
 2. In functie de evenimentele inregistrate de unitatile de dispecertat anunta in vederea deplasari la obiectiv a echipelor de INTERVENTIE RAPIDA pentru alarme sau a ECHIPEI TEHNICE pentru disfunctionalitati de sistem.

Moduri de comunicație:

 1. Linie telefonica fixa – PSTN
 2. Linie telefonica mobila – GSM/GPRS

Monitorizarea sistemelor GPS/GPRS

Sistemul are la baza patru principii de functionare:pozitionare prin GPS (Global PositioningSystem),comunicatii de date utilizând retele GSM (GPRS),memorarea la nivel de echipament mobil a unui istoric de evenimente,prelucrarea informatiilor colectate prin GPS în cadrul aplicatiilor software de la serverul de monitorizare/comunicatii.UNITATEA MOBILA. Serverul de comunicatii preia datele de la unitatea mobila si le suprapune peste o baza de date special creata. Programul rezident in server care are la dispozitie harti digitale vectoriale ale teritoriului de interes, pe care sunt figurate oraşe, autostrazi, drumuri nationale, drumuri judetene, denumirile strazilor din oraşele de interes preia datele din baza de date si figureaza pe harta pozitiile instantanee sau dupa caz traseele autovehiculelor pentru intervale de timp alese.

GPS/GPRS Vehicle Tracker

Destinatie:
Sistemul este destinat localizarii şi monitorizarii prin GPS a flotei de autovehicule a societatii, oferind functii specifice de management de flota.

Unitatea mobila (un sistem combinat GPS / GSM / GPRS / MICROCONTROLLER), este instalata pe vehicul şi conectata, dupa caz, la alte dispozitive electronice de la bord, de la care preia starile vehiculului. Starile acestuia, împreuna cu pozitia lui geografica, viteza de deplasare, data şi ora GMT furnizate de reteaua de sateliti GPS sunt atât memorate la nivel intern, cât şi comunicate serverului de monitorizare/comunicatii la intervale prestabilite de timp sau liber configurabile din dispecerat.

Vizualizarea starilor dispozitivului se realizeaza prin programul TAVL.

GPS/GPRS PersonalTracker

Destinatie:
Sistemul este destinat localizarii şi monitorizarii prin GPS a persoanelor, copii, persoane in varsta care sufera de diferite boli, persoanelor care efectueaza transporturi de valori importante, pentru a alerta situatiile de urgenta.

Dispozitivul are si functie de telefon pentru apelarea unui numar prestabilit.

Dispozitivul este de mici dimensiuni pentru a putea fi purtat de orice persoana.

Transmite la intervele regulate pozitia geografica, viteza de deplasare, data şi ora GMT furnizate de reteaua de sateliti GPS sunt atât memorate la nivel intern, cat si semnale de tip PANICA atunci cand butonul cu acesta destinatie este apasat.

Vizualizarea starilor dispozitivului se realizeaza prin programul TAVL.

Fleet Management Software (TAVL)

Vizualizarea unitatilor mobile se face utilizand harti. Functiunile acestora sunt:

 • Monitorizare masini pe baza de foi de parcurs;
 • Definire de evenimente ce vor fi raportate privind senzorii, punctele de interes, zonele de interes, anumite masini sau anumiti soferi, anumite intervale de timp sau zile etc;
 • Gestiune flota (masini, soferi, consumuri carburant);
 • Toate programele necesare clientului sunt gratuite
 • Programul ruleaza pe orice platforma WINDOWS
 • Toate datele privind masinile sunt aduse pe calculatorul clientului printr-o simpla apasare pe buton, fiind disponibile oricand si de oriunde pentru orice data, putand fi utilizate de client cu orice alt program de analiza dorit de acesta (word, excel, power point, Google Earth etc)
 • Ceea ce ajunge la client este intreaga informatie colectata de masini (nu prelucrari ale acesteia) astfel incat se poate regasi orice informatie dorita Datele pot fi copiate pe orice calculator si nu necesita utilizarea unei baze de date. Ele pot fi utilizate de catre client cu orice alt soft doreste
 • Durata de efectuare a unui raport este aceeasi, indiferent daca intervalul de timp pentru care se doreste raportul este apropiat sau indepartat de data curenta.
 • Daca un client pierde din varii motive datele de pe calculatoarele proprii, ele pot fi obtinute din nou, oricand, printr-o simpla apasare de buton Accesul la date este organizat prin reguli de acces de tip user/parola.